Глумица која игра главну улогу серију ''Бољи живот'' Емилију Попадић, Светлана Бојковић изјавила је да је на снимању серије све било савршено од глумачке поставке до гардеробе. 

– Сјајан рад, екипа која се дивно слагала, били смо увек сви расположени. Без прековременог рада, у условима који се више никада неће поновити у студију на Кошутњаку. Гардероба, шминка, кантина, све је било елегантно и сјајно и све смо стизали. Синиша Павић није радио као сада што се ради, пет, шест епизода, већ је све било исписано на време, првих 15, па других 15 епизода и знали смо унапред шта радимо – говори Светлана Бојковић за “Блиц“. 

Фото: ТВ Новости

 

Чувена глумица Снежана Савић је истакла да је квалитет серије био пресудан за гледаност. Подсетимо, она је у овој серију својим делом и ликом Нине Андрејевић привукла пажњу на себе 

- Квалитет је пре свега пресудио што је та серија најгледанија. Сериозност у приступу посла и јако добра подела глумаца. Пуно сам радила за време “Бољег живота“. Тада се снимало мање него данас, у просеку осам сати, али је свакако било напорно. За глумца је сатница потпуно небитна јер на снимањима време брзо прође. Много сам радила тада, дођем снимим “Бољи живот“ и одем на заказани певачки наступ, нисам имала времена да живим живот . 

Глумица је такође признала да не би било могуће поново снимити ''Бољи живот''.

Фото: Архива новости

 

- Толика је била моћ поистовећивања са серијом “Бољи живот“ да где год бих се појавила, људи би мој лик схватали веома лично, да не кажем нису уопште правили разлику између мене приватно и у серији. Често ми је публика говорила: “Свака вам част што сте вратили бунду Боби (Драгану Бјелогрлићу)”. Давали су на значају мојој етичности и моралу. Говорили су: “Певачица си, а ипак си вратила бунду, ниси је задржала“ - испричала је анегдоту глумица. 

- Када је било нешто веома изузетно, тешко је то сада поновити у некој другој изведби, са неком другом поставком. Можда би серија добро прошла, али се једноставно то није десило - поручује Савићева.

 Јелица Сретеновић је такође одушевила публику улогом Ковиљке Коке Станковић на почетку разговора за “Блиц” каже како су снимања епизода популарне серије морала бити обустављена.

- Дуг временски период смо снимали серију “Бољи живот”. Било је прекида од неколико месеци и епизоде се нису снимале. Разлог томе био је што је сценарио стигао снимање, управо због тога је направљена пауза како би се наставило са писањем сценарија. Синиша Павић је радио као машина. Снимили смо око 99 епизода, што је у тадашње време био успех - изјавила је глумица за коју је све у животу остало исто као у ''Бољем животу''. 

- Као и код Бранислава Нушића, тако је и у “Бољем животу” све исто. Млади људи виде да се ништа није променило и зато гледају серију изнова и изнова, јер могу да све да упореде са данашњим временом, иако смо ми снимали крајем осамдесетих година. Другачији је био квалитет серија раније, као и потпуно другачији услови под којима су глумци играли. Једна епизода се снимала по 5, 6 дана. Данас једну епизоду снимају за дан. Сви смо се борили за наше ликове у “Бољем животу“. Желели смо да их изградимо, да будемо што уверљивији крај малих екрана - закључила је глумица и додала да ће памтити шетње са Мијом Алексићем после снимања. 

- То је једина породична серија од настанка филмског и серијског програма у Србији, па све до сада. Сви укућани, од бабе до унука, могу да седе и гледају заједно “Бољи живот“. Негује се култ породице, ниједна серија није толико породична. Свака има убиства, мрачне стране, док је ова серија нешто посебно и другачије. Жао ми је што није направљен римејк серије, сваки лик је могао да се развија кроз време. Међутим, Синиша је био изричит у томе да нема наставка. Најважније од свега је то да смо се са љубављу дружили. Функционисали смо сви као један: од глумаца, продукције, тонаца... Био је напоран темпо током снимања “Бољег живота“ и знам да сам са снимања трчала у Београдско драмско позориште и играла представе. После представе седам у кола и идем у Скопље, па се после враћам на “Бољи живот” - испричала је глумица Лидија Вукичевић којој је култна серија донела завидну популарност. 

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- После те серије не морам више ништа да радим. Верујте ми да су се позориште после короне отварала због мене. Обишла сам целу Македонију захваљујући “Бљем животу”. Последњу епизоду смо емитовали месец или два пре распада Југославије. Дивно је када знаш да људи долазе да гледају представу због тебе и што можеш да живиш од старе славе у серији која ове године обележава 35 година постојања - изјавила је глумица за Блиц.

(Блиц) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".