Певачица Ивана Петерс пре неколико година је доживела срчани удар, а како је сама признала, прошла је праву агонију.

-Бол је био неописиво јак и мислила сам да никада неће престати. У тој агонији сам се онесвестила, а када сам дошла себи, уследио је шок. Ја, млада жена која још није достигла ни 40. и жестока поборница веганске исхране, доживела сам инфаркт пред камерама, усред снимања емисиј,  рекла је Ивана за Блиц Жену и открила да је месецима пре тога осећала тегобе.

Фото: В. Данилов

 

 

- Недостатак даха и умарање чак и приликом пењања на други спрат, трчања за бусом и намештања кревета ујутру нису били довољан разлог да схватим да нешто није у реду док на снимању емисије „Ко је код Које” нисам осетила неописив бол који никако није престајао. Срећа у несрећи је била да сам се тада онесвестила, јер да сам била свесна, вероватно бих тај бол занемарила као и све претходне тегобе и отишла кући. Тог мартовског дана, упркос веганској исхрани и релативно младим годинама, доживела сам срчани удар, а тај немили догађај сада ми је опомена за цео живот, прича Ивана и додаје:

-У мом случају нису биле кобне моје године, пресудне су биле неке друге ствари. Чак ни лекари и даље немају одговор на питање зашто се то десило. Да, холестерол је био повишен, али то је било тако и када сам била млађа и доста мршавија. Генетика такође није била узрок јер нико у мојој породици није имао срчаних проблема. Да иронија буде још већа, чак веома слично ономе како се храним сада, истиче певачица.

Фото: В. Данилов

 

 

Ивана каже да су јој лекови постали свакодневница, а како је била малокрвна на силу је почела да једе месо, такође, додала је да је музика нешто чиме никада неће престати да се бави без обзира на све.

-Музичка каријера је нешто што никада нећу запоставити јер је музика део мене. Ипак, одлучила сам да повучем ручну. Живот је један, а у мом случају стрес је оно што ми апсолутно није потребно. Схватила сам да је брзи стил живота оно што ми никако не прија, а ова животна лекција има за мене драгоцену вредност. Научила ме је да чувам своје здравље јер, на крају дана осим породице, не постоји ништа прече од тога, закључила је Ивана Петерс.

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ НА ЂУЗУ СТОЈИЉКОВИЋА: Пре седам година отишао је у вечно позориште

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".