То подразумева и забрану приказивања "феминизираних мушкараца", промовисања истосполних веза и приказивања ликова који немају јасни пол. 

Документ на који се позива агенција ДПА донешен је на састанку кинеског савета за видеоигрице, који делује под ингеренцијом државе. Лист South China Morning Post (SCMP) умао је увид у поменути документ, а потврде су стигле од неколико државних службеника упознатих са овим питањем.

У њему се говори о новим плановима и намерама Пекинга да регулише гејминг индустрију, па се у том контесту сугерише се програмерима како могу произвести садржај који ће у будућности добити дозволу за продуковање и коришћење у комерцијалне сврхе.

"Игре нису само обична аполитична забава"

Програмерима се предочава да индустрију видеоигрица требају схватити као нови облик уметности који више није само обична аполитична забава.

- Ако регулатори не могу одмах рећи ког је пола лик из игрице, он ће бити онзачен као проблематичан и дићи ће се црвена застава - каже се у меморандуму.

Мушки ликови који носе женску одећу такође ће се сматрати проблематичнима.

Пекинг наглашава и да сценарио видеоигара не сме имати "замагљене моралне границе" а играчи не смеју имати избор бити лоши или добри.

Регулатори посебну пажњу намеравају обратити на игре које “искривљују чињенице или намерно провоцирају контроверзе".

- Историјске личности с устаљеним наративом не смеју се преобликовати - додаје меморандум.

(Индекс.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".