Да ли и ви трешње остављате на столу након куповине?

Колико год да је то једноставно, боље би било да промените ову рутину како би трајале дуже. Сматра се да за сат времена на собној температури трешње пропадају брзином којом би се поквариле уколико стоје током целог дана на хладном.

Фото: Профимедиа

 

Како се чувају трешње?

Трешње трају дуже када се чувају на ниским температурама. Због тога, једноставан начин да се трешње чувају и да буду свеже је да их ставите у фрижидер. Да бисте охладили трешње, једноставно их пребаците у херметички затворену пластичну посуду, а затим је ставите у фрижидер.

У ту сврху можете користити и пластичну врећицу која се може поново затворити. Имајте на уму да трешње могу попримити укусе других намирница у фрижидеру. Дакле, побрините се да их чувате одвојено. Трик је да их држите у пластичној кеси, а затим их ставите у херметички затворену пластичну посуду пре него што је одложите у фрижидер. Ово ће осигурати да ваше трешње остану свеже и укусне.

Фото: Профимедиа

 

Трешње је најбоље да оперемо непосредно пре јела, никако пре (како обично радимо) јер ће у том случају брзо да иструле. Влага која се задржава крај петељке убрзава труљење.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".