Госпођа Ђоковић се тим поводом огласила и на Инстаграму и то подужим обраћањем уз цитате из књиге списатељице Весне Крмпотић.

Ус своју фотографију поред базена, са високо подигнутим рукама ка зрацима Сунца, Јелена је поручила:

- На данашњи дан пре 36 година сам се родила ја, али и једна дивна жена која није више међу нама - Весна Крмпотић која је иза себе оставила предивне књиге које са пуно љубави, пажње и захвалности читам. Инспирисана, надахнута и вођена… Дивна Весна! Ево стихова које желим данас да поделим са вама из њене невероватне књиге "108x108" - започела је Новакова супруга и наставила са цитатом:

 

 

- Ништа не требаш чинити, напротив, требаш толико тога не чинити. То је твој најважнији посао, твоја најдинамичнија акција: не чинити толико тога што чиниш. Толике речи које си изговарала, чуће се кад заћутиш. Заустави корак, заустави мисао о кораку; заустави кретање, заустави жељу за кретањем. И у тишини те заустављености постани свесна како јако, како одасвуд путеви мењају смер - више не воде од тебе, већ К теби - каже се у одломку из књиге Весне Крмпотић коју је Ђоковићева издвојила.

Наравно, убрзо су почеле да се нижу честитке у коментарима - из свих крајева света.

Неки су је замолили да преведе цитат на енглески, а она им је одговорила како се не усуђује да ради тако одговоран и, због истанчаних речи, деликатан посао и да морају да се задовоље услугом "ауто-преводиоца".

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Погледајте како изгледа сестра Јелене Ђоковић - Марија Ристић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".