- После приказивања седме епизоде у једним дневним новинама изашао је негативан коментар на рачун серије. Аутор текста је имао највише замерки на главне ликове, за које је написао да "нису моралне громаде" и додао да му није јасно у ком смеру ће се радња даље одвијати - почиње причу Павић и додаје да је после те критике одмах сазван хитан састанак у РТС-у.

- Уредништво ми је затражило да скратим сценарио и да што пре завршимо серију. Изнервирао сам се и рекао им: "Што се мене тиче, можете одмах да прекинете емитовање. Нећу вам дозволити да ми се мешате у посао!" Био сам чврсто решен да одустанем од тог пројекта.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Павић каже да се убрзо све променило, када је "Бољи живот" почео да обара све рекорде гледаности.

- Сећам се да сам те 1987. године увео фиксни телефон у стану и да је нон-стоп звонио. Сви пријатељи су ме звали и говорили да им се "Бољи живот" много допада. Један мој добар друг ми је испричао да у хотелу није имао ко да га услужи јер је комплетно особље седело у ТВ сали и пратило догодовштине породице Попадић. Због добрих реакција публике челници РТС одлучили су да наставе снимање - прича сценариста.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Главне улоге у "Бољем животу" играли су Цеца Бојковић, Марко Николић, Лидија Вукићевић, Драган Бјелогрлић и Борис Комненић. Серија је до сада 11 пута репризирана.

Синиша Павић каже да је бедно био плаћен за сценарио "Бољег живота".

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Добио сам мали хонорар. Као и увек, продуценти су имали пара за све само не за сценарио. Текст им је био последња рупа на свирали, тако да сам добио новац по некој тарифи која није мењана десет година - прича сценариста.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Фотографије са снимања серије "Бољи живот"

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".