- Сиријски председник Башар ел Асад честитао је делегацији ДНР ослобођење већег дела републике и рекао да ће наложити Министарству спољних послова да започне процедуру за званично признање ДНР и ЛНР, преноси РИА Новости.

 

 

Фото: Профимедиа

 

Песков: Москва ће поздравити признање ДНР и ЛНР

Москва ће поздравити признање ДНР и ЛНР од других земаља, посебно од Сирије, која је нама пријатељска, рекао је Дмитриј Песков, прес-секретар председника Руске Федерације.

- Поздравићемо признање ЛНР и ДНР од других земаља, посебно од пријатељске Сиријске Арапске Републике, рекао је Песков новинарима.

Фото: Профимедиа

 

Раније је и прес-служба заменика шефа комитета Државне думе за одбрану Дмитрија Саблина саопштила да је сиријски  председник Башар ел Асад предложио Министарству спољних послова земље да размисли о томе како да изгради односе након признавања ЛНР и ДНР. 

Саблин и Асад састали су се током састанка координационих штабова Руске Федерације и Сирије о повратку избеглица и обнављању мирног живота.

Подсетимо, Доњецка и Луганска Народна Република су прогласиле независност од Украјине 2014. године. Као одговор на овакву активност, Украјина их је прогласила терористичким организацијама. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".