Родитељи су приметили када је Андреа имао само неколико месеци да има јаке болове. 

- Одмах смо кренули да трчимо по лекарима, од специјалисте до исцелитеља. Дете је често био подвргнут операцијама, покушавајући да спасе његов вид - пише у књизи ''Музика тишине'' Андреа Бочелија.

Лекари су саветовали мајку да је најбоље решење да изврши абортус, пошто ће дете бити рођено са инвалидитетом. Од рођења је запажено да је Бочели имао бројне проблеме са видом, и успостављена је дијагноза да има урођени глауком.

Фото: Профимедиа

 

Бочели је изјавио да му је одлука његове мајке била инспирација на оспоравање права на абортус. 

Певач је одрастао на породичној фарми где су се продавале пољопривредне машине и производило вино у малом селу Ла Стерца, фразион Лајатико, Тоскана, Италија, око 40 км (25 ми) јужно од Пизе. Његов отац је преминуо 2000.године, док мајка и млађи брат Алберто и даље живе у породичној кући. 

Андреа је још као дечак показивао велику страст према музици. Његова мајка је изјавила да га је музика једино могла учинити срећним. Почео је са часовима клавира са 6 година, а касније је научио да свира флауту, саксофон, трубу, тромбон, гитару и бубњеве.

Бочелијева дадиља Оријана дала му је прву плочу Франка Корелија и он је почео да показује интересовање за каријеру тенора. До 7. године могао је да препозна чувене гласове тог времена и покушао је да се угледа на сјајне певаче.

Фото: Профимедиа

 

Славни певач је трајно изгубио вид у својој 12. години на фудбалској утакмици. Ударац који је добио као голман је изазвао мождано крварење. Лекари су покушали да му спасу види методом пијавица, али нису успели. 

 Свој први концерт одржао је у малом селу недалеко од места где је рођен. На првом певачком такмичењу победио је са 14 година са песмом "О соле мио" у Маргхерита д’Оро у Вијаређу. Средњу школу завршио је 1980, а потом је студирао право на Универзитету у Пизи. Да би зарадио новац, давао је вечерње представе у клавирским баровима и тамо је упознао своју будућу супругу Енрику 1987. године.

Упркос свим потешкоћама, пратио је своје снове и био истрајан да их оствари.

Завршио је правни факултет и провео годину дана као адвокат именован од суда.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".