У периоду у ком се налазимо, ретроградни Сатурн у знаку Водолије учи нас како да направимо ревизију своје прошлости и припремимо се за остваривање будућих планова.

Његова ретроградна фаза почела је 4. јуна и трајаће све до 23. септембра 2022. године, што нам даје сасвим довољно времена да завршимо започето и боље схватимо суштину искустава која полако остављамо за собом.

Ово астролошко дешавање ће највише утицати на два хороскопска знака и теме на којима треба да пораде сви, без изузетка.

Фото: Профимедиа

 

 

Утицај ретроградног Сатурна највише ће осетити Јарчеви и Водолије, у знаку и подзнаку, а теме које ће активирати зависи и од места на коме се налазе у вашој наталној карти.

Освестите све оно што сте до сада постигли, а то је сигурно много. Некад лична достигнућа узимамо здраво за готово или сами себи постављамо превисоке циљеве, а оно што смо остварили прође неопажено или га доживимо као небитно.

Свест о сопственим постигнућима и спознаја шта све можемо, даје нам елан за нове победе.

Сагледајте шта у вашој прошлости још увек не мирује, шта је још живо у вашем уму и срцу. Да ли можете ту ситуацију боље да схватите, прихватите, опростите себи и другима и сагледате шта сте све научили... Месеци пред нама помажу нам да затворимо нека врата у себи, она која нам је живот затворио, али се ми са тим нисмо помирили.

Дивно је бити у миру са оним што јесте и како јесте сада... деловати, живети и кренути са те позиције. Лакше је, а онда се показује и шта сутра доноси.

Где сте били неодговорни према себи и другима, како можете са више лакоће да преузмете одговорност, размислите да ли вам се понавља нека ситуација из прошлости, јер је ово прилика за ново учење. Сагледајте како управљате својим временом, да ли сте склони одлагању и одуговлачењу. Како и на који начин нешто можете боље и продуктивније.

Фото: Профимедиа

 

 

Размислите да ли се усуђујете да јасно и гласно кажете не свему ономе што вас на било који начин угрожава, како да се дисциплинујете, направите план...

Ово су само нека од питања која вам могу помоћи да решите унутрашње конфликте и побољшате квалитет свог живота. Са Сатурном одрастамо, учимо, прихватамо сопствена ограничења, градимо нешто, схватамо да свако има свој след и да је добро бити у складу са собом, бити присутан.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".