Глумац Драгомир Бојанић Гидра током своје богате каријере освојио је срца многих, а о томе да је мимо филмског платна био велики човек, посведочио је и глумац Никола Којо.

Фото: Јутјуб принтскрин/Домаћи филмови Лаза

 

Којо се присетио шока који је доживео када су му пре 36 година у војсци рекли да има посету:

- Осамдесет шеста, јануар. Ја млад војник, још увек на обуци. Рашка. Хладно, увек нека тензија, неко ванредно стање. Долазе по мене и изводе ме са обуке. Имаш посету, кажу... На обуци нема посете, а кад је ванредно стање, нема изласка из касарне - написао је Никола Којо на Фејсбуку и додао:

Фото: Јутјуб принтскрин/Домаћи филмови Лаза

 

- Долазим на капију, чека ме командант са књижицом и дозволом за излаз. Ништа ми није јасно. Са друге стране стоји поред аута и пуши Гидра.

"Шта чекаш? Улази", каже ми својим шумадијским акцентом кога се није никада одрекао.

Фото: В. Данилов

 

Одвео ме је у кафану, нахранио, дао као сад војнику да даш 1.000 евра и отишао. У пар реченица које смо изменили, рекао ми је да је дошао јер има нека посла у близини. Остало време смо ћутали. По повратку из војске сазнајем од пријатеља да ме је слагао. Сео је у ауто и дошао само због мене. Заувек у сећању! Људска величина... - прокоментарисао је Којо.

Фото: Принскрин/Јутјуб/забокрецина

 

Он је пост посветио Гидри зато што би велики глумац сада навршио 89. година. Бојанић и Којо су сарађивали током серијала "Жикина династија", где је Никола направио неке од првих корака у свету глуме. Он је глумио  Гидриног унука.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Горица Поповић

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".