Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који борави у званичној посети Републици Француској, присуствовао је данас отварању Међународног сајма војне технике "EUROSATORY 2022", који је отворио француски председник Емануел Макрон.  

Министар Стефановић је овом приликом посетио и штандове наших компанија „Југоимпорт-СДПР“ и „PRDC“, као и поставке водећих светских компанија, као што су „Airbus“, „Thales Group “ и „SAFRAN Electronics & Defence “.

Фото: Министарство одбране и војске

 

- Сајам „Eurosatory“ у Паризу прилика је да наша војна индустрија покаже шта је оно што Србија данас може и где хвата корак са савременим светом. За нас је веома важно да ти савремени трендови, који се односе и на вештачку интелигенцију, роботику, беспилотне летелице и беспосадна возила, буду нешто што ће развијати наша домаћа индустрија. На штанду наших компанија имаћемо прилику да демонстрирамо шта су наша досадашња достигнућа, али и шта су наши планови – рекао је министар Стефановић. 

Он је изразио задовољство што је био у прилици да чује и шта на тему ових области кажу и председник Француске Макрон и руководство француске војске.

Фото: Министарство одбране и војске

 

- Имаћу прилику и да разговарам и са министром војним Себастијаном Лекорнуом и о нашој билатералној сарадњи и за Србију је важно да разуме који су савремени трендови у војној индустрији, шта су индустријски капацитети који треба да се постигну и шта су оне области које ће обележити развој војске у наредних 10, 20 или 30 година. Важно нам је да можемо да се ослонимо на нашу домаћу индустрију да не бисмо зависили од било кога са стране. Драго ми је да данас овде видимо да наша земља има чиме да се поноси и има чиме да се такмичи у овим областима – рекао је министар Стефановић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".