Наиме, глумица се пожалила да се у многим ситуацијама осећала усамљено, али није крила да је одлучила да се обрати психотерапеуту за помоћ када је осетила потребу. Од тада је исповест Мирјане Карановић инспирација многима да постану свесни сличних проблема.

- Прогутала сам све своје емоције и покушала да се представим као изузетно јака личност, а да не показујем слабости. Онда сам се разболела и почела другачије да се односим према свом телу, али и да пронађем везу између емоција и здравља. Раније, када ме је неко јако повредио, ја сам ћутала и ништа нисам показивала. Људи су мислили да сам љута, а ја сам се питала: „Боже, како нико не види да сам несрећна, како ми нико не прилази и не пита ме шта ми је?” Нико ми није пришао, а ја сам била страшно несрећна. Тек касније сам схватила да се људи плаше да ћу их појести ако ми приђу - прича Мирјана Карановић. Тада је глумица испричала како је преокренула таква осећања.

Фото: Тањуг/Сава Радовановић

 

- Ишла сам на психотерапију да причам о својим проблемима и сећам се да сам, када сам својој најбољој другарици први пут открила како се осећам и колико сам заправо слаба и колико је утицало на мене шта су ми неки људи урадили, схватила да она неће прекинути пријатељство са мном због тога. Мислила сам да ће то што сам нека „цвилећа јадница“ отерати људе од мене. Схватила сам да је могуће да ме неко прихвати као такву - говори глумица. Признање Мирјане Карановић је такође открило њене страхове, али је психотерапија била битан фактор у разрешењу оваквих немира.

Фото: Танјуг/Драган Kујунџић

 

- За мене, као и за многе људе, постоји страх од одласка. Мислим да га носимо од детињства, страх да ће нас оставити родитељи, а касније и неки други људи до којих нам је стало. Различити страхови утичу на наше понашање и потребно је много самосвести и рада како бисмо спречили да страхови контролишу наше животе. Некада су ми били потребни месеци да пребродим раскид или нешто лоше што ми се десило, а данас препреке савладам за један дан - искрена је била Мирјана Карановић.


(Стори)

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Јелица Сретеновић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".