Јун 2022. године важан је месец у текућој години јер је "заокружио" хаотични ретроградни Меркур, покренуо озбиљни ретроградни Сатурн и најављује почетак узбудљивог лета.

Међутим, у самом средишту овог битног месеца налази један од важнијих астролошких догађаја и његов врхунац - пун Месец, који ће наступити у уторак 14. јуна.

Традиционални, јунски пун Месец назива се "јагодичастим", а он ће сијати још јаче и ближе Земљи него иначе, па ће деловати крупније на небу.

Овај пун Месец биће у знаку слободоумног Стрелца, док ће Сунце бити у духовитим и дружељубивим Близанцима. Астролошки, пун Месец генерално појачава емоције и међуљудске односе, а доводе тензије до кључања. Али он и осветљава јер својом енергијом помаже да се ствари препусте и сагледају из нове перспективе.

Фото: Профимедиа

 

 

Будући да је пун Месец ујуну последњи у пролећној сезони, његова вибрација је оријентисана на ослобађања и погађа много јаче, а инспирише и да рашчистимо неке ствари и припремимо се за летњу магију.

Јагодичасти Месец већини ће донети узбуђења, лични раст и напредак и припрему за нове авантуре. Будући да ће бити у ватреном знаку Стрелца, инспирише нас да погледамо даље од непосредног окружења и почнемо да јуримо благо које чека на крају дуге.

Ово је време за ширење видика, промену личне перспективе и лет до звезда, а важно је остати оптимистичан и у тешким тренуцима и при постављању циљева - не ограничавајте се.

Ипак, останите присебни јер лунарна веза с Нептуном може да отежа јасно сагледавање прилика. Срећом, у остајању ногама чврсто на земљи помоћи ће нам секстил с одговорним Сатурном.

Могуће су и нове љубавне романсе, а уравнотежена Венера ће се ускладити с непредвидивим Ураном и донети неочекиване обрте. Страствени Март ће нас учинити осетљивима, али будите умерено дефанзивни и спремни за промене.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".