Љубивоје је дуговао новац за струју, који је био већи од милион динара. 

- Две године нису имали струју, а причало се да им је искључена због дуга који је био већи од милион динара - изјавиле су комшије тада. 

Фото: В. Данилов

 

Љуба Тадић је након ове трагедије завршио у полници. Задобио је опекотине на лицу и глави док је покушавао да спаси непокретну сестру. Мајка је тада пребачена у тешком стању на интезивну негу. 

Фото: В. Данилов

 

Глумац је у исповести за магазин Сторy, непосредно након свог опоравка, тада проговорио о болести покојне сестре.

- Била је болесна од трећег месеца свог живота. Бебе које тако оболе обично не живе дуго, међутим, она је имала такву пажњу маме и тате, а касније и моју. Од своје осамнаесте године ишао сам по лекове, водио је на прегледе и све што треба. Није била радно способна, али много је волела да чита. Обожавала је Мому Капора. Волела је Иву Андрића, Павла Угринова, који је прилично тежак писац, и Александра Тишму. Последње што је прочитала била је књига Емира Кустурице Смрт је непровјерена гласина. Била је огромна интелигенција, али због те своје болести... Да се бавила неким позивом, она би била најуспешнија. Али ето, тако се десило. Ја је никад нисам видео здраву.

Фото: В. Данилов

 

Како је испричао, тренутака пожара се не сећа.

- Не. Сећам се тренутка кад ме мама позвала, јер сам мало пре тога задремао. Тамо је било хиљаду књига. Сећам се тог првог тренутка и покушаја да их извучем оданде, а шта је после било... Сећам се да су ватрогасци стигли брзо, мада не могу да измерим време. Тада сам био убеђен да су нас они спасли. Чини ми се да сам одговорио кад је један од њих, док су разбијали прозоре, викнуо: Колико вас је? После тога не сећам се више ничега. И ово сам можда чуо од некога. На срећу, син је те вечери радио, спремао је неки филм с једним колегом. Док су се враћали, први њихов коментар кад су избили на почетак улице Коче Капетана био је: Откад су ови ђубретари почели да пале ротациона светла? Рекао ми је касније једну истину која је мени била доста сурова, јер сам преживео све те невероватне кризе, а потврдио је и мој неуролог... Није нека утеха, али кажу да би Маја касније преминула у најтежим мукама да је преживела тај догађај.- био је искрен глумац. 

(Стори) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".