Музичар је открио како је настала његова најпознатија песма, због које га умало на наступу нису убили.

Музичар Срђан Чолић, познатији као Срђан Моби Дик, открио је у једној емисији ко му је био инспирација за песму "Краљ кокаина", да ли је и сам узимао пороке, као и то какву је непријатност доживео на наступу управо због ове песме.

Фото: Д. Мишић

 

 

Поред тога, Срђан се присетио и једне сцене са Светланом Цецом Ражнатовић, када је дошла у студио у пратњи свога супруга Жељка Ражнатовића Аркана.

- Тини Варга је био велики југословенски продуцент, страшно музикалан човек. Био ми је као старији брат. За мене је био велики гуру. Тини Варга је имао проблем са дрогом, био је наркоман. Он је заслужан што ја никад нисам пробао ништа од тих дрога. Ја сам њему све веровао, да ми је рекао да се дрогирам ја бих се дрогирао - почео је Срђан причу о пороцима, па се присетио шта се све дешавало док су снимали једну "Занину" плочу.

- У студио је дошао један наш познати певач, да га не именујем. Њих двојица су петљали неки хероин, и углавном су се вратили потпуно избезумљени. Он ми прилази тако одваљен, показује ми руку где му из вене цури крв и каже - Слушај, будеш ли ово некад пробао у животу ја ћу те лично убити. Касније ми је рекао да има стравичан проблем са дрогама и да не може да га се реши, и да му је то једини грех у животу. Никад није могао да се избори са тим пороком. Био је предодређен за тако нешто. Слична прича као са Дином Дворником - предиван човек, феноменалан тип, екстра музикалан ал' једноставно рођен тако порочан. Ту није било повратка - испричао је Срђан.

 

Фото: Јутјуб принтскрин/Xtream Codes Balkan

 

 

Каже да су му поједини нудили да "повуче црту" али да их је увек одбијао, уз изговор који је измислио.

- Да не би испало како ја нећу, јер би их то увредило, онда им кажем да се скидам са тога и да имам неке блокаторе и да не смем то да узмем - испричао је својевремено Срђан у емсији "Голи живот".

Музичар је потом објаснио како је настала његова најпознатија песма "Краљ кокаина".

- Имао сам 19-20 година и забављао сам се са једном девојком која је из Црне Горе. Кад смо се разишли после неких пет година чуо сам да се забавља са једним од највећих дилера кокаина у Црној Гори. То је за мене био такав пораз да сам направио песму "Краљ кокаина", коју сам посветио њој, и која је била против дроге, против тог типа. Нисам очекивао да ће то бити неки хит, јер ја сам се музиком бавио из бунта. Одједном она постаје химна свих људи који користе кокаин. Они прекрсте стихове и већина и дан данас пева "Родићеш ми сина, краља кокаина" уместо "Родићеш му сина"... - објашњава Срђан за "Балкан Инфо".

Фото: Д. Мишић

 

 

Како и сам каже, та песма је постала химна свега што не ваља, а управо због ње су га волели и нарко дилери.

- Дуго сам носио тај крст да сам део тога што не ваља. У споту је била глумица Вјера Мујовић. Емитовање спота је било премијерно на Трећем каналу али је прекинут на пола. Тад је песма постала забрањена.

Гост уперио пиштољ у њега због песме

- У Љубљани кад смо наступали, били смо Ана Станић и ја. Певали смо тад на матрицу јер није могао цео бенд да иде. У првом блоку је било испрограмирано на том диску који смо понели да претпоследња песма буде "Краљ кокаина". У једном тренутку, била је пуна дискотека, и прилази један човек. А нама су иначе били доделили обезбеђење на наступу. Тај човек нешто показује, а ја не видим шта - он маше јер ми рефлектор бије у лице. Али Ана која је била на другом делу бине је видела шта има у руци и чука ме и каже - Е овај има пиштољ. И ладно ми човек упери пиштољ директно у ј*ја. То нико не види, јер је он у првом реду а и оно светло бљешти на све стране. Одсекао сам се. Држи пиштољ и дере се - Певај "Краља кокаина". И ја по говору провалим да је Албанац. Матрица отишла, кренула друга песма, ја вичем - Биће после "Краљ кокаина", али џабе. Он тражи да певам одмах, бесни. Двадесет минута ме је држао на нишану. У неком тренутку је обезбеђење приметило да има пиштољ. И тад креће општа фрка - прича Срђан и додаје:

- Нас спроводе до гардеробе, Ана се тресе од страха, а нама обезбеђење Албанци који му на албанском објашњавају да се смири, али он неће. То је трајало једно сат и по. Дошла и милиција али не може да уђе јер овај буквално држи таоце, хоће све да поубија. Срећом се то некако смирило.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".