Дубравка Мијатовић је позната филмска, позоришна и телевизијска глумица на нашим просторима. Рођена је 1968. године, а иако је крочила у шесту деценију живота, изгледа доста млађе, на чему многе жене могу да јој позавиде.

Дубравка има два брака иза себе. Пре покојног Маринка Маџгаља, она је била у браку са колегом глумцем Гораном Радаковићем. Њих двоје су се заљубили на снимању култног филма “Три палме за две битанге и рибицу”.

Након развода Горан и Дубравка су остали у добрим односима, а из љубави су добили и ћерку Иву, која се клони јавног живота.

Фото: В. Данилов

 

 

Глумица не спада у жене које је живот мазио, па су захваљујући томе сачувале лепоту и младоликост - напротив. Њен живот до темеља је уздрмала смрт бившег супруга и оца њене ћерке Саре, Маринка Маџгаља. Њихова љубав није се само тешко завршила, већ се пар од самог почетка борио са препрекама и осудом породица и друштва јер је Дубравка била старија од Маринка 10 година.

Дубравка Мијатовић и Маринко Маџгаљ започели су везу 2007. године и дуго су је држали у тајности, због лоших искустава из прошлости.

Међутим, упркос свему, њих двоје су се волели и уживали у сваком заједничком тренутку, не марећи за мишљење других. Након годину и по дана везе, Маринко је запросио Дубравку у тајности, а далеко од очију јавности су и везу крунисали браком.

Фото: В. Данилов

 

 

У новембру 2009. године постали су родитељи ћерке Саре, а Маринко је рођење првог детета прославио у свом кафићу на Врачару.

Ипак, после седам година брака, Дубравка и Маринко решили су да се разведу, а како су многи причали, њихова љубав је била толико јака, да је морала да пропадне.

Иако је било тешко ставити тачку на такву љубав, глумац је својевремено изјавио да “када су људи нормални, то не мора да буде трауматично искуство”.

Када је 2015. године сазнао да болује од рака панкреаса, није желео да Дубравки одмах каже, већ је чекао погодан тренутак. Дубравка је била уз њега када му је било најтеже и посећивала га је у болници, а његова смрт 26. марта 2016. године пала јој је веома тешко.

Фото: Принтскрин/Фејсук/Дубравка Мијатовиц

 

 

Она је смогла снаге да дође на комеморацију у “Атеље 212”. Међутим, на крају комеморације, када је пуштен снимак Маринковог извођења песме “Свадбарским сокаком” Здравка Чолића, глумица се сломила, зајецала и покрила лице шакама.

- Никада нисам нешто намеравала, нисам имала план и програм, па чак ни маштања. Допустила сам да добијем оно што ми је намењено, да будем на томе захвална и да прескочим све што нисам била ја у том тренутку. Не верујем у планирање. Што се успеха тиче, морам да признам да не знам његово тачно значење. Заправо, чињеница је да свако у различитим периодима живота успехом сматра нешто друго. За мене је успех углавном био да кроз све те периоде сачувам себе и не заборавим да се радујем животу. Уколико немате себе, подршка не значи много - рекла је Дубравка у једном интервјуу.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".