Настала према сценарију Синише и Љиљане Павић, била је прва велика породична серија Радио-телевизије Београд са 82 епизоде.


Генерацијски сукоби, однос урбаног и руралног, вечита борба малог човека за бољи живот, али и снажан друштвени коментар учинили су да "Бољи живот" постане једна од највољенијих домаћих серија која се и данас цитира, гледа и разуме.

Фото: Зоран Јовановић

 

Кроз тежњу јунака за бољим животом предочена је богата и прецизна слика целог југословенског друштва на крају једне епохе.

И данас је радо гледана свака њена реприза, а то што се тренутно емитује на једној телевизији повод је да се присетимо и осталих јунака који су је учинили култном. Своју каријеру пред камером управо у овој серији почео је и глумац Небојша Глоговац.

Тада је још био средњошколац који се интересовао за глуму, а у овој популарној серији појавио се у неколико епизода као школски друг Слободана Бобе Попадића, којег је глумио Драган Бјелогрлић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kurir

 

Иако је имао малу улогу, Глоговца је публика приметила због упечатљивог изгледа са коврџавом косом и харизме којом је пленио.

Све што се касније догодило на професионалном плану овог уметника остало је историја, почевши од рола у остварењима "Реквијем за један сан", "Рај", "Вуковар, једна прича" до филма "Убиство с предумишљајем", који га је учинио славним.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Горица Поповић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".