Као што се може претпоставити, након данашњег Самита у Охриду и новог састанка иницијативе “Отворени Балкан”, на ком је учествовао и председник Србије Александар Вучић, који је један од носиоца идеје “Отвореног Балкана”, хрватски медији и званичници нису часили ни часа да крену у нову медијску хајку на Србију и Вучића.

Ипак, оно што разликује претходне нападе из Хрватске на нашу земљу је то што су овог пута показали видни страх од Србије и њене позиције за коју се заузима у целом региону.

На званичном Твитер налогу владе Хрватске, објављена је вест са изјавом премијера Андреја Пленковића који је огласио речима како “сигурно неће допустити да Србија има регионалну надлженост.

Фото/ Инстаграм/БудућностсрбијеАВ/Танјуг

 

Видна је паника и Пленковића и целе Хрватске овом изјавом, а све због тога што је Вучић данас у Охриду поново “издоминирао” и наметнуо се као неспорни лидер региона.

– Сигурно нећемо допустити да Србија, која је била агресор и на Хрватску и на  Словенију и на Босну и Херцеговину , 27 година касније покушава имати некакву дубиозну регионалну надлежност. Знат ћемо заштитити хероје Домовинског рата којима дугујемо захвалност за слободу коју имамо данас – пренета је изјава Пленковића на Твитер налогу владе Хрватске.

 

 

Како ставри стоје, Хрвати су на овај начин и исказали оно што покушавају да крију као змија ноге, а то је да су нон стоп љубоморни на Србију, као и на начин којим Вучић сигурно управља бродом званим “Република Србија”. Можда би и они желели неког Александра Вучића у својим редовима, питање је времена када ће, након ове љубоморе, признати и то.

У Охриду је данас званично отворен самит регионалне иницијативе Отворени Балкан. Такође, данас је посебно одељење за ратне злочине Вишег суда у Београду потврдило оптужницу против четири хрватска пилота и официра Владимира Микаца, Зденка Радуља, Жељка Јеленића и Данијела Боровића за ратни злочин против цивилног становништва на Петровачкој цести и Сводној.

Можда је управо и због званичног подизања оптужнице против хрватских пилота, уследио и гнев са исте стране.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".