За ових неколико трикова потребна су вам три сасатојка која ће деловати врло ефикасно на све нечистоће. То су со, сода бикарбона, алкохолно сирће и лимун. 

Со и сода бикарбона

У посуди помешајте кашику соли са кашиком соде бикарбоне. Добро измешајте, па додајте кашику воде и мешајте док не добијете пасту. Добијену смесу нанесите на сунђер и њом очистите плочу. Млаком водом и чистом крпом пређите преко плоче, а она ће засијати као нова.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/doors of health

 

Лимун и сода бикарбона

Лимун се показао као моћна намирница у борби против масноће, а сода бикарбона је неизоставан састојак када је чишћење у питању. Шаку соде бикарбоне поспите по плочи или по ринглама, а затим истрљајте шпорет кришком лимуна.

Сода бикарбона ће помоћи да скинете масне флеке, а неће изгребати површину. Када уконите флеке, влажном крпом пребришите шпорет да бисте уклонили остатке соде бикарбоне и лимуна.

Фото: Тикток принтскрин/

 

Алкохолно сирће

Помешајте алкохолно сирће и воду у размери 1:2 и сипајте у бочицу са распршивачем. Ова мешавина одлична је за чишћење плоче на шпорету и рерне, а можете је свакодневно користити за чишћење кухињских елемената.

(Информер) 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".