Неопрезни возачи могу проузроковати бројне проблеме, а међу њима се налазе и они на паркинг местима, те се људи свакодневно сусрећу са непријатним ситуацијама у којим је њихово возило оштећено док је било паркирано.

Ретки су случајеви у којима починилац остави контакт на туђем возилу које је оштетио, како би платио поправку аутомобила, па се тако поставља питање шта радити када вам се догоди оваква ситуација, а несавесни возач остане непознат.

Материјалну штету могуће је одмах надокнадити уколико поседујете каско осигурање. Контактирајући осигуравајућу кућу, власник оштећеног возила ће добити новчани износ са којим ће санирати насталу штету.

Међутим, поменуто осигруање нема већина возача, па је тако приморана на другачије решење.

Фото: З. Јовановић

 

 

Уколико приметите да је ваше возило оштећено, немојте га померати и одмах контактирајте полицију, како би направили записник, односно затражили снимке које су камере јавног паркинга забележиле.

На тај начин ће надлежни органи утврдити возило које је начинило штету, а власник оштећеног возила након тога је дужан да се обрати осигуравајућој кући у којој возило које је направило штету има полису осигурања.

Ако се утврди да то возило није осигурано, за накнаду треба контактирати Гарантни фонд, делу који припада Удружењу осигуравача, а исплаћује материјалне и нематеријалне штете (повреде људи) које направи возило без осигурања.

Проблем може настати ако не постоје камере које су снимиле инцидент, па ће Гарантни фонд бити онемогућен да наплати материјалну штету.

Ако се возило које је направило штету ипак лоцира, трошак поправке ће сносити лично возач.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".