Са представницима седме силе комуницира само када промовише своје солистичке концерте, који су се традиционално одржавали у Центру "Сава". Уместо интервјуа и телевизијских гостовања, о њему су све ово време говориле његове песме и хитови које су често певали и такмичари музичких шоу-програма, а највише учесници "Звезда Гранда".

Према писању листа "Ало", Мирослав је решио да забрани извођење својих хитова у емисијама "Гранд продукције", а извор близак певачу објашњава и зашто.

Фото: АТА имагес

 

 

- Иако би многи помислили да се Илић на корак да забрани извођење својих песама у "Звездама Гранда" одлучио због приватног односа са Лепом Бреном, која је читаву деценију укључена у скандал око његовог очинства, па је чак и сведочила против колеге који јој је много помогао на почетку каријере, ова ствар је много озбиљнија и везана је искључиво за пословни однос Мирослава и "Гранд продукције" - почиње извор и додаје:

- Ово такмичење се емитује већ 15 сезона, а „Гранд продукција“ постоји 24 године и за све то време Мирослав Илић никада није био позван ни у једну једину емисију, без обзира на којој се телевизији емитовала. Готово да је једини певач српске естраде који никада није крочио у просторије ни у студио "Гранда" на Кошутњаку.

Фото: Жељко Кнежевић

 

 

Са друге стране, деценију и по такмичења из суботе у суботу обележила је чињеница да понеки млади певач отпева и понеки његов хит. Како и после тога готово нико не помене Илића, правећи се да је хит који је отпеван свачији и ничији, он је решио да томе стане на пут. Иако је Саша Поповић у неколико наврата у другим емисијама говорио да нема проблем с Мирославом и да би волео да га види у свом шоу-програму, до тога никада није дошло.

У овој ситуацији посреди су извођачка права, која Илић као уметник свакако поседује и његова је воља да забрани певање својих песама људима за које сматра да то не би требало да раде.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мирослав нема ништа против нових и младих певача, али не жели да се његове песме изводе у "Звездама Гранда" због велике непрофесионалности челника те куће и неправде која му је као естрадном уметнику континуирано наношена. Да више не би долазио у ситуацију да се после његове песме не изговара његове име и презиме и тиме нарушава блистава каријера дуга 50 година, он је решио да се његови хитови више не чују у овом такмичењу - завршава извор.

Након спекулација да је "Гранд продукцији" забранио да извођачи у такмичењу "Звезде Гранда" певају његове песме, огласио се Мирослав Илић и открио шта је заправо истина.

- То су све лажи! Апсолутно немам благе везе. Знам шта ради "Гранд Продукција", али то су глупости. Да ли вам ја личим на човека који би неком нешто забранио? - рекао је певач и додао:

Брена сведочила против Мирослава

Иако су осамдесетих година харали југословенском естрадом и чак снимили заједнички албум, однос Лепе Брене и Мирослава Илића нарушен је када је она стала на страну Мирјане Антоновић, која се борила да докаже да је он отац њеног сина Девина. Како су писали медији, Брена је у процесу који је трајао годинама била један од крунских сведока, али својим исказима ишла је против некадашњег пријатеља и колеге.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Мирослав Илић - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".