Потомак једног од лекара Адолфа Хитлера објавио је детаље писама који показују како је због проблема са грлом и гласом лечен нацистички диктатор.


У недељном издању немачког листа НЖ ам Зонтаг наводи се да је Хитлера, почевши од 1935. године у периоду од 10 година неколико пута лечио немачки доктор Карл-Ото фон Ајкен, специјалиста оториноларингологије, преноси Ројтерс.

Писма која је доктор слао свом рођаку открио је Роберт Дојпген, фон Ајкенов пра-праунук, који их је пронашао приликом истраживања породичне архиве за школски пројекат.

Британски историчар Ричард Џеј Еванс, специјалиста за немачку историју, гарантовао је за аутентичност необјављених писама која потврђују Хитлеров страх од тешких и озбиљних болести, наводи немачки лист.

"Ако је нешто лоше, ја то апсолутно морам да знам", рекао је Хитлер доктору фон Ајкену после њихове прве консултације у мају 1935. године.

Лист тврди да писма такође показују значај коју је Хитлер придавао свом гласу и јавним говорима на којима је добијао подршку за свој режим и политику.

У чланку НЖ ам Зонтаг пише да је на питање руских иследника после рата зашто није убио Хитлера, фон Ајкен одговорио: "Ја сам био његов лекар, а не његов убица".

Доктор Карл-Ото фон Ајкен је умро 1960. године. За живота је написао преко 100 медицинских радова

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Аушвиц - пакао на земљи

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".