Предраг је рођен 1955. године, а Весна 1991. Мајка ју је родила када је била млада, имала је само седамнаест година. Био је рат, отац је био на положајима, а мајка све то није могла да поднесе. Одгајила ју је бака Миља. Мајку је поново срела тек седамнаест година касније у Бечу, али се никада није љутила на њу. Предраг је као што је свима познато био председник Скупштине, био је и министар културе, члан Крунског савета принца Александра Карађорђевића и почасни члан Урбаног књижевног круга из Канаде. Пре Весне био је у браку из ког има сина.

Весна је запросила Предрага, а њих двоје изговорили су судбоносно “да” једно другом 2015. године.

- Ја сам запросила њега. На његов 60. рођендан, иза поноћи. И мада су очи и осмех јасно говорили - одговорио је тек ујутро - испричала је Весна једном приликом.

- А ако ме питате зашто сам ја њега запросила, а не он мене, по природи сам таква да знам шта желим и да се увек борим за оно до чега ми је стало. Када је о Предрагу реч, после нашег првог сусрета на који сам каснила 40 минута (као и увек, џентлменски ме је дочекао уз осмех) и који се од обичног ћаскања претворио у судбински сусрет, знала сам да је он тај са којим могу свој живот да поделим “и у добру и у злу”. Један од услова био је да избегнемо јавност. Зато смо и одабрали 26. децембар. Требало је да сачувамо тајност само недељу дана, током божићних и новогодишњих празника, и већ би свака вест о томе изгубила ексклузиву. Нема ничег ексклузивног у вести која би почела са „крајем прошле године...” – испричала је Весна једном приликом за “Курир”.

Весна истиче да је имала велику трему пред само венчање јер тада је са Предрагом ишла на неке важне догађаје, а знала је да ће сви погледи бити упрти у њу јер се Предраг до тада није појављивао са неким блиским на таквим окупљањима.

- И мене је изненадило колико скоро сви лако прихватају чињеницу да нас двоје, као и тада и сада једно другом персирамо. Људи су одавно знали да је Предраг на „ви” са свима, осим са онима које познаје дуже од 30 година и онима које нимало не поштује. У нашем браку, то персирање има и додатну драж, али је то наша приватна ствар. Водимо обичан живот, наравно, и међусобно смо захвални Богу што нас је спојио. Када се стекну услови планирамо и црквено венчање. Договор са владиком шумадијским Јованом, који нам је први дао благослов, је да то буде у старој Карађорђевој цркви у Тополи. Али, докле год мој муж има снаге да игра фудбал са или против специјалаца из „Кобри”, макар и хуманитарним поводима, не примећујући разлику у годинама - немамо разлога да журимо - навела је Весна.

Чести су гости на позоришним дешавањима, а Весна редовно на друштвеним мрежама објављује и њихове заједничке фотографије са истих. 

- Колико год поносна, признајем да се не осећам увек најбоље на званичним догађајима. Када и сама постајем свесна да стојим поред човека који је Србији вратио грб, заставу и химну, потписао самосталност државе и Устав. Али сам зато срећна кад смо ушушкани и далеко од јавности. Оно што заиста јесмо. Зато ту приватност и чувамо - рекла је једном Весна.

Фото: Инстаграм/принтскрин/Gdja.Markovic

 

- Предраг је мој животни сапутник, моја највећа подршка у животним олујама - каже Весна.

Недавно је и сам политичар објавио на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук фотографију како се возе у кабриолету, а Весна такође уме да покаже пратиоцима колико ужива у љубави са човеком који је од ње старији 36 година и тиме покаже како за говоркања о томе уопште не хаје.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".