Њега су папараци тешко успевали да "улове" ван филмског сета, а сада нам је јасно и зашто. Славко Штимац не одмара на мору, као већина припадника српског џет-сета, већ у Херцеговачкој Грачиници.

Наиме, Славко и његова супруга Весна, која је позната сликарка, провели су својевремено десетак дана у конаку Херцеговачке Грачанице у Требињу, а према нашим сазнањима, уметница је једно јутро изненадила све присутне.

 

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- Она се увек буди раније од Славка и једно јутро је устала да попије кафу. То је било око седам ујутру. Док је пила кафу гледала је у кухињу манастира која се тек градила. Убрзо је отрчала у собу и вратила се са палетом боја и четкицама. За сат времена осликала је целу кухињу, где је по белим плочицама исцртала плаве цветове и разне облике - открио је својевремено наш извор који је упућен у целу причу и додаје:

- Свештеници и монаси су били одушевљени када су видели шта је урадила и захвалили јој се. Поносан на своју супругу био је и Славко.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galerija B2 (@galerijab2)

 

Њих двоје су чести гости херцеговачких манастира у којима одмарају и присуствују литургијама, неретко се прихвате било ког послада помогну при манастиру.

Славко је убрзо након боравка у светињи прихватио улогу у серији "Убице мога оца" где је тумачо шефа форензичке лабораторије.

Славко је и о пословним плановима штуро причао за медије, а о приватном животу скоро никад. Ипак пред премијеру његовог филма "Име: Добрица, презиме: непознато" признао је да му је супруга Весна Голубовић била највећи ветар у леђа.

Фото: Јутјуб принтскрин/Ubice Mog Oca

 

 

- Има ту још заслужних за филм. Пре свега Срђа, па онда моја супруга Весна. Тек онда сам ту негде и ја - скромно је причао Славко, чији син Вид живи далеко од очију јавности и не жели очевим стопама.

- Тако је некако било и са мном. Дуго времена надао сам се да ћу се бавити нечим другим, а не глумом, јер овај посао и није баш тако блистав да човек може рећи да га ради са превеликим уживањем. Напоран је, захтеван и пун стреса. Али, са друге стране, има и својих сјајних тренутака, посебно видиљивих када нешто добро урадиш - правадао је Штимац одлуку свог наследника да ради ван света камера и позорнице.

(Србија Данас)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".