Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је Зорану Р. притвор до 30 дана због опасности од бекства, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду и зато што је за кривично дело које му се ставља на терет прописана казна затвора преко 10 година, односно казна затвора преко пет година за кривично дело са елементима насиља или му је пресудом првостепеног суда изречена казна затвора од пет година или тежа казна, а начин извршења или тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично водење кривичног поступка, потврдила је за Танјуг портпалорол суда Татјана Матић.

Осумњичени је јуче на саслушању у Вишем јавном тужилаштву признао кривично дело, детаљно објаснио свој однос са убијеним и како је дошло до злочина.

Након саслушања тужилаштво је предложило да му судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одреди притвор због опасности од бекства, да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду, имајући у виду да је повратник, као и због узнемирења јавности.

Зорану Р. се на терет ставља кривично дело убиство за које је запрећена казна до 15 година затвора.

Како Танјуг сазнаје, осумњичени Зоран је на саслушању у тужилаштву испричао да су се он и Милош упознали пре три и по године у кафићу.

Фото: Н. Скендерија

 

Зоран је осуђен на седам година затвора пред Специјалним судом због злочиначког удруживања и фалсификовања новца и пошто је био у бекству, скривао се у кући код убијеног Милоша последње три године.

Рекао је да га је Милош констатно вређао, понижавао, те да му је те вечери "прекипело", па је одлучио да га убије Милошевим револверим који је стајао у тој кући.

Милош није живео у тој кући, већ са породицом у Миријеву.

Зоран је тврдио да не зна ништа о крипто валутама, јер је машине и уређаје за рударење Милош донео у кућу два или три дана пре убиства.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".