Милица Дабовић је остварила велики успех у српској кошарци, амбициозна је и воли да побеђује, а њена прича из детињства растужује многе.


Дабовићева је из спортске породице, има две сестре, Ану и Јелицу. Ана Дабовић је такође успешна кошаркашица, док је Јелица била најбољи стрелац Југославије, а она је прва и проговорила о траумама из детињства.

- Из детињства се сећам само батина. То је моја трагедија. Живели смо у старој кући, испод ње је била плажа с камењем. Отац ме је водио да пливам на плажи која је била каменита. Раскрварила сам ногу. Кад сам се вратила кући, мама је приметила, ја сам се препала и почела да плачем, а отац је узео велики мушки чешаљ и тукао ме до крви. То ми је прво сећање из детињства - рекла је једном Јелица.

Она је истакла да је једва чекала да добије сестру и надала се да ће насиље престати када се роди друга беба.

 

- Бака и деда су ме одгајали, али то није било друштво за мене. Патила сам, желела сам сестру или брата. Мислила сам да рођење Милице значи да ће најзад доћи срећа у нашу кућу, да нећемо више трпети насиље ни ја ни мајка, али сам се преварила. Мене је наставио да малтретира, али и Милицу чим је мало одрасла и почела да хода. Тада ми је било још горе у целој тој причи, нисам могла да заштитим ни мајку ни сестру - изјавила је својевремено најстарија сестра Дабовић.

Милица је ово посматрала другачијим очима и није доживљавала батине као нешто што не треба да се дешава.


- Нећу да кажем да није било батина. Било их је. И знате шта, некада су стварно биле тешке, али ја сам их другачије доживљавала. Кад прођу, ја бих заборављала, а Јелица је све памтила. Њу је то хранило, мене није. Нисам била огорчена. У то време батине су добијала сва деца и нису се сматрала злостављана. Када би нас отац измлатио, рекао би: „Извини, срећо татина“ или „Воли те тата“, и ја бих одмах заборављала на ударце. Те његове речи су све брисале - рекла је Милица.

Милица Дабовић је закључила да и поред свега захвална је оцу на свему и срећна је што им је омогућио живот какав су имале. Бивша кошаркашица сматра да нико није безгрешан и без обзира што ће је неки осудити, она је на очевој страни и додаје да су сви грешили, па и она и Јелица.

 

(Глоси)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите како изгледа полусестра Девина Антоновића, ћерка Мирјане Антоновић, "љубавнице Мирослава Илића"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".