Пленковић је, након састанка са немачким канцеларом Олафом Шолцом у Бриселу, говорио о трансферу нафте за Србију који иде преко ЈАНАФ-а и коментарисао изјаву премијерке Србије Ане Брнабић да је Хрватска етнички најчишча земља Европе, пренели су хрватски медији.

Хрватска, тврди Пленковић, поштује права националниг мањина, а као аргумент у прилог томе је додао да је потпредседница хрватске владе представница српског народа Ана Шимпрага, а да је пре тога био Борис Милошевић, обоје из Самосталне демократске српске странке (СДС С), без које Пленковићев ХЏ не би имао већину у сабору.

Фото/ Инстаграм/БудућностсрбијеАВ/Танјуг

 

Присутство свих предатвника мањина у различитим сегментима власти, каже Пленковић, говори каква је политика његове владе.

- Политика решавања отворених питања, политика истине, политика процесуирања ратних злочина, политика проналаска несталих -  навео је и додао да "тезе о томе да је Хрватска етнички чиста су смешне".

Да је тако како каже Брнабић, Пленковић тврди да представници мањина не би били у сабору нити би учествовали у власти.

- Наша политика је политика укључивања, толеранције и помирења, али пре свега путем истине. Без истине тешко да можемо ићи напред након великосрпске Милошевићеве агресије на Хрватску - навео је Пленковић.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".