Прослављени фудбалер Драган Џајић својом каријером је освојио срца навијача, а био је и велики миљеник жена.


Он је јуче прославио 76. рођендан, а  његова професионална каријера је муњевитом брзином ишла ка врху.

Након шест месеци играња у јунироским селекцијама Црвене звезде, одмах је доспео у први тим, па је са непуних 17 година дебитовао на свом првом мечу против титоградске Будућности. Наредне сезоне је освојио шампионску титулу и псотао предводник генерације која је  три пута узастопно (1968, 1969. и 1970.) освајала титиулу најбољих у Југославији.

Памти се његов потез у Купу нација 1968. у Италији када је својим фудбалским умећем одвео Југославију у финале. За вољену Црвену звезду је одиграо рекордних 590 мечева и постигао 287 голова, док је за репрезентацију наступао 85 пута.

Поред свих спортских успеха, било је нормално да се жене такмиче која ће пре доћи до Џајића, а 1969. једна вест је одјекнула попут бомбе!

Славни фудбалер је освојио срце Мис Југославије 1968. прелепе Дубровчанке Ивоне Пухиере.

  Њих двоје су тада били главна тема и веома занимљив пар. Ивона није крила да је навијала за Звезду управо због Драгана, а и њен отац се надао да ће фудбалер бити његов зет.

 

- Они се воле, а и ја обожавам Драгана. Колико сам видео, Драган је искрен, добар и леп младић. Наравно, и одличан фудбалер. Не знам да ли ће се венчати. Он мени још ништа није рекао, а хоће ли, то ћемо видети. Мени лично не би било мрско да се они венчају - говорио је Ивонин отац.

И сам Џаја је једном приликом за хрватске медије причао о својој љубави из  младости и открио да су се чули и након раскида.

- Била ми је девојка. Врло лепа. Ја млад. Дешавало се да се чујемо и након удаје. Сада имам супругу Бранку, две ћерке и унука Луку. Јако смо срећна породица и добро живимо у Србији - рекао је фудбалер својевремено за медије.

Фото: Милутин Лабудовић

 

Славном оцу је и ћерка Драгана упутила честитку на друштвеној мрежи Инстаграм, на фотографији њих двоје позирају насмејани заједно.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/draganadzajic_

 

Драган Џајић сада ужива са породицом и у одгајању унука, ћерка Драгана је у браку са Милошем Ивановићем, братом наше тенисерке Ане Ивановић и имају сина Вида, док Сања није толико медијски експонирана и има двоје деце.

Бонус видео: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".