"Мммм Бебо..." једна је од оних реченица које су обележиле домаћу телевизијску епоху деведесетих. Свакој жени се обраћао са "госпођице, госпођо". Глумио је ауторитативног, плаховитног директора фирме који је флертовао са скоро свим женским ликовима серије.

Фото: В. Данилов

Рођен је у Дервенти 1935. године и био је првак Београдског драмског позоришта, редитељ, драмски писац, афористичар, песник и сатиричар.

Глумом је почео да се бави 1951. године, када је заиграо у Народном позоришту Сарајево, чији је био члан до краја 1960. године. Од 1961. до 1996. био је члан Југословенског драмског позоришта, где је глумио у великом броју позоришних представа. Остварио је 26 филмских и ТВ улога. 

Осим по улози Попаре, публика га се сећа и по улози Николе Калабића у серији "Последњи чин", али и многим другим.

Фото: Јутјуб принтскрин

Он се последњих година, пред смрт, посетио својој другој великој љубави - писању.

"Написао сам и објавио о свом трошку 16 књига", открио је тада Зоран.

Глумац се и на несвакидашњи начин опростио од позоришта. Зоран је побегао са опроштајног говора којим су из Београдског драмског позоришта хтели да га испрате у пензију тако што је скочио кроз прозор шминкернице.

- Нисам желео да и мени пред одлазак у пензију причају оно: 'Драги наш, био си нам ослонац, зваћемо те, дао си много за нас...', а после те сви забораве. Да бих све то избегао, закључао сам се у шминкерници, написао крејоном на огледалу "Живела слобода" и искочио сам кроз прозор. Срећом, та просторија је била у приземљу. Ето тако сам се опростио од глуме - испричао је глумац једном приликом.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Глумац је преминуо 9. децембра 2019. године у дому за стара лица у Београду након дуге и тешке болести.

Како су медији преносили након његове смрти, умро је заборављен од свих и огорчен због тога што након "Срећних људи" није добио ниједну већу улогу.

Сахрањен је 12. децембра 2019. на Ново бежанијском гробљу, а на вечни починак испратило га је тридесетак људи, међу којма је било само двоје његових колега - глумац Власта Велисављевић и глумица Љиљана Лашић.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".