Лаушевић у овом делу пише о данима свог живота проведеним на слободи после више од четири године и седам месеци проведених у неколико затвора у Црној Гори и Србији, а да му је живот и те како сликовит и занимљив, говори и анегдота са снимања филма коју је својевремено испричао гостујући у једној емисији.

- Александар Берчек ме је стварно пребио на снимању филма "Догодило се на данашњи дан" - открио је својевремено Жарко Лаушевић.

Фото: В. Данилов

 

 

У овом остварењу Мирослава Лекића, снимљеном 1987. године, Лаушевић је играо Бајру, студента који живи од разношења млека. Младић станује у шупи једног дворишта са младим братом Грецом (Марко Ратић), а убрзо им се придружује и скитница Малеш (Срђан Тодоровић).

У чувеној сцени, када полицијски инспектор, ког је играо Александар Берчек, шамара Бајру зато што се супротставио клинцима који су му просули млеко, заиста су пљуштали прави ударци!

Фото: В. Данилов

 

 

- Један од њих је извадио нож и ја сам се само бранио - говори Барја у том кадру, на шта му полицајац лупа шамаре и одговара:

- Лажеш, бијеш децу, после кажеш да је било у самоодбрани, признај чика инспектору.

Лаушевић је открио да је тада стварно добио батине.

Фото: Јутјуб принтскрин/DejZ

 

 

- Аца и ја смо се договорили да ми удари прави шамар. То је био једини начин да изгледа реално. Добро ме је лупио! Зујало ми је у глави – испричао је глумац у једној емисији и додао да су га и друге колеге тукле.

- Шамарао ме је и Бата Живојиновић у филму „Бој на Косову“, али сам му вратио у „Октобарфесту“. Стево Жигон ме шамарао на проби за филм „Боље од бекства“. Питао сам га: „Па што на проби?“, а он ми је одговорио: „И на проби!“ Али Берчек је то урадио најбоље - присетио се својевремено глумац.

Редитељ филма Мирослав Лекић сећа се да је Лаушевић био црвен од шамара.

- Када смо радили део у ком Берчек ислеђује Лауша, договорили су се да му удара праве шамаре! Нису хтели да фолирају. После трећег дубла морали смо да завршимо снимање, јер ни шминка није могла да прикрије црвенило на Жарковом лицу – прича редитељ.

Он је открио да се славни глумац Славко Штимац случајно нашао у филму:

- Славко је био код Жарка у Београду и спремао се на пут за Сарајево. Да му не би било досадно до поласка воза, повели смо га на сет. Тог дана смо снимали сцену школске приредбе, па се Штимац нашао у публици која све то посматра. Многи уопште нису запазили да је то он!

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".