Нови лист пише да је 15 матураната ријечке Електротехничке школе напало педесетак насилника и додају да Ријечани нису дали никаквог повода за напад.

Из ПУ истарске кажу да су у ноћи с петка на суботу око 1.30 примили дојаву о нарушавању јавног реда и мира од стране више особа те да у догађају нико није затражио лекарску помоћ. Увиђај је у току, додају.

Међутим, Нови лист пише да један од родитеља тврди да су затражили помоћ на хитном одељењу градске болнице где сатима чекају на обраду јер је тежина повреда врло озбиљна.

Огласио се и градоначелник Пуле Филип Зоричић који се извинио због напада.

-Опет морам да се извињавам због групе младића који су своје фрустрације исказали на овој деци. Не знам до када и како. Жао ми је као градоначелнику града у који људи долазе да живе и остану. У граду у којем је свако добродошао, сада већ низ оваквих сукоба. Извињавам се свима! Од полиције очекујем да приведе све те хулигане. Говорим ово као градоначелник и као родитељ - рекао је он.

- Доста више тога! То није никаква храброст! Извињења градоначелнику Ријеке, Електро-техничкој школи из Ријеке, деци и родитељима. Срам ме и жао ми је. Идуће недеље сазваћемо Савет за превенцију криминалитета и видети шта је то труло, да се такве ствари догађају - закључује он.

(Индекс.хр)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".