Наиме, она се давне 1960. године, када је имала само 20 година, удала за редитеља Младомира Пуришу Ђорђевића. Њихов брак трајао је кратко, али Пуриша и данас истиче да је од свих, њу највише волео.

- Та љубав је 1960. прерасла у брак. У то време је била велика звезда. Ишли смо из филма у филм. Али кад сам приметио да јој сметам и да по много чему нисам човек за њу, пријатељски смо се развели - рекао је Пуриша прошле године за "Политику".

 

Фото: Образ уз образ

 

 

- Најважније у животу је да се не плашиш. Ја се никада ничега нисам плашио, блиско ми је оно што је говорио Ниче - није суштина у томе да смо били живи, него како смо живели. Виђам људе који су насмејани и срећни, понекад сретнем и оне богате. Али, и једни и други увек имају страх који не могу да схвате - први се плаше несрећних, јер мисле да је несрећа "заразна", а богати се, по истом принципу, плаше сиромашних. Човек не сме да се плаши ни кад остане без кинте, ни кад има милионе, ни кад остане без љубави, ни кад има љубав. Љубав је врло важна, нарочито онда кад нас та љубав остави. Дан-данас у пролазу често виђам жену која ме је оставила 1980. Да ли верујете да се од тада још нисам опаметио? Али, од свих жена које сам познавао и које сам волео, још увек једино и највише волим Милену Дравић - рекао је за “Новости” Пуриша Ђорђевић који је о Милени Дравић најлепше причао.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

 

 

Како је испричао, последњи филм који је припремао, планирао је да посвети управо Милени Дравић, а од тога није одустао упркос томе што је она преминула.

- Тај сценарио је и даље на конкурсу Филмског центра Србије, писан је у договору са њом, под насловом “Права љубав заборава нема”. Тај филм је требало да буде посвета Милени, а замислио сам га као мјузикл, јер тог жанра готово да нема ни у југословенској, ни у српској кинематографији. Али пошто Милене више нема, писао сам директору ФЦС да, ако се овај сценарио прихвати на конкурсу, улогу која је написана за њу може да игра друга глумица. Сека Саблић, рецимо, која је била њена најбоља пријатељица - открио је Ђорђевић за "Новости".

Фото: Архив Новости

 

 

Након развода од Ђорђевића, глумица је била удата за редитеља Војислава Кокана Ракоњца. Нажалост, он је преминуо у својој 34. години, 1969. године, а Милена се касније удала за Драгана Николића.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".