Он је за РИА Новости рекао да је прелазак границе са стране Николајевске и Дњепропетровске области веома опасан, с обзиром на, како је навео, систематско гранатирање украјинских милитаната.

Додао је да су после последњег украјинског гранатирања цивили који су завршили у тампон зони погинули.

Према речима Стремоусова, сада је из Херсонске области могуће путовати на Крим или у део Запорошке области који је под контролом руских снага, а одатле у републике у Донбасу.

Фото: Танјуг/АП/Efrem Lukatsky

 

Стремоусов је недавно рекао да Херсонска област не планира да буде посебна независна република, већ је циљ да постане руски регион.

- Не планирамо да будемо посебна независна република. Наш главни задатак је да будемо субјект у оквиру Руске Федерације - рекао је за РИА Новости Стремоусов.

- С обзиром на то да резултате референдума ионако неће признати западне земље, одржати га сада је губљење времена. Зато нисмо ни размишљали о одржавању референдума - навео је Стремоусов.

Навео је да Херсонска област, која се налази на југу Украјине и која се налази под руском контролом од средине марта, неће журити са референдумом о самоопредељењу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".