- Повратак књизи је заиста феноменалан. Данас је све прешло на интернет, на визуелне уметности и комуникацију, нарочито електронске. Покушавам и мог Лава да васпитам тако да чита књиге, као што сам успео са Иваном и Аном, јер данас једино литература може да вас одвоји од општег тока површности и инстант културе. Одушевљен сам бројем људи који је присуствовао промоцији, поготову што се ради о књизи мог драгог колеге Жарка Лаушевића - изјавио је глумац Лечић, па додао: - Жаркова дела и рад јако ценим, мислим да је талентован за писање.

Упркос свим очекивањима, Жарко Лаушевић се није лично појавио на промоцији, што је многе зачудило, а Лечића је отркрио шта мисли о томе: - Нисам знао да неће доћи. Очекивао сам да ћу га срести, али могу да разумем ту одлуку.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

 

 

Бранислав Лечић се у једном тренутку сетио једног разговора са Лаушевићем, па га је поделио са медијима.

- Имали смо један занимљив разговор у коме је испливао тај Жарков дух, али и склоност ка црном хумору. Када се мени десио онај "срећни" догађај који је био медијски испраћен, он се мени јавио прошле године, иако се често чујемо, тада смо се задржали у разговору два сата. Жаре је осетио потребу да са мном подели осећања и онда је духовито и лепо рекао "Надам се да ћеш ме разумети, знам ко си, шта си и да ниси способан за такве ствари које стоје у медијима, али ја не могу да ступим у твоју одбрану, јер би, признаћеш, сам наслов био заиста чудан 'Убица штити силоватеља'", много ме је тада и погодио, а и насмејао - испричао је Лечић.

Фото: В. Данилов

 

 

- Када се у животу деси да сте у главној улози, а да то и на такав начин, нисте бирали, онда то оставља озбиљне и тешке последице. Његова племенита душа је успела да се артикулише кроз његове књиге и мислим да ће бити богатство за све оне који ће да читају - рекао је Лечић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".