Наиме, овом приликом окупило се више од стотину заинтересованих грађана, а Хрвати овај догађај преносе речима које нимало нису за похвалу.

- Очекивало би се, наравно, да објаву текста о овом догађају прате и фотографије са промоције, али њих на жалост нема. Ауторка, наиме, није допустила фотографско и видео снимање сценског дела представљања у којем ће, како стоји у позиву којег су медији добили за овај догађај. Оливера Балашевић представити своју књигу "Планета двориште" те сценским приказом одломака из књиге дочарати делове своје приче.''Организатори су им објаснили како ауторка не допушта снимање тог сценског наступа, тачније монолога, који наводно траје неких 40-45 минута, али да ће након тога бити доступна за снимање, изјаве, потписивање књига" - пију тамошњи медији.

Фото: Д. Дозет

 

 

Како пише "Јутарњи.хр", с обзиром на то да су неке колеге фоторепортери и сниматељи имали и касније медијске обавезе покушали су да нађу решење да им се омогући да свој посао обаве барем на почетку тог сценског наступа и одраде кратко снимање у трајању од 2-3 минуте. Оливера Балашевић остала је одлучна у својој одлуци "и зато уз овај текст нема фотографија с овог догађаја."

- Разлози због којих госпођа Балашевић није допустила снимање сценског наступа нису познати, па не знамо је ли и у овом случају реч о заштити, овај пут њених, ауторских права, као што је случај са забранама јавног објављивања приватних снимака песама њеног покојног супруга - пишу хрватски медији.

Кад је званични део промоције био окончан, па је почело потписивање књиге за посетиоце поново је, истичу, Оливера одбила да се слика уз објашњење да хрватски медији пишу ружно о њој. Из револта, неколико екипа покупило је своје ствари и демонстративно напустило догађај.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".