Од петка после подне у већини места стиже наоблачење са пљусковима и грмљавином, а падавине се очекују и у суботу и у недељу.

- У суботу ујутру и пре подне у северним, а током дана и у осталим пределима чека нас јаче наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, уз врло јаке ударе северозападног ветра. Максимална температура у већини места прелазиће тек 20 степени. У недељу се наставља облачно време са кишом, пљусковима и грмљавином. Максимална температура кретаће се од 18 до 24 степена - каже метеоролог "Weather2Umbrella" Ђорђе Ђурић.

Како додаје, почетком следеће седмице и даље ће бити свеже, понегде са падавинама, а стабилизације, уз сунчано и знатно топлије време очекује се средином недеље.

- У понедељак ће се задржати облачно време са кишом и пљусковима, а од уторка следи стабилизација времена. Од среде нас чека сунчано време уз пораст температуре - истиче Ђурић.

И поред захлађења, нема најава да би Србију могло да погоди неко јаче невреме, као што се то десило у ноћи између среде и четвртка. Север земље био је посебно на удару, севало је и падао је град, а снимци невремена стизали су током вечери из Зрењанина, Апатина, Бајмока, Палића...

Фото: Д.Балшић

 

 

На снимку из Зрењанина види се оборено дрво под налетом невремена, а страдала су и возила паркирана у близини крошњи. Слично је било и у Бечеју, где је у Омладинској улици такође оборено дрво. Оркански ветар ломио је гране у Панчеву. Поломљена су стабла, која су препречила путеве. На друштвеним мрежама су се појавиле и слике из околине Бачке Паланке, где се види да је падао град величине ораха, док је у Деспотову такође било снажно невреме, праћено градом.

(Новости)

БОНУС ВИДЕО: 

Пљусак у Београду

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".