Писмо за Матеја објавила је Фејсбук страница "Истина за Матеја Периша", која је направљена у циљу проналаска несталог Сплићанина, коме се сваки траг изгубио ноћ уочи дочека Нове године у Београду.

Писмо Матеју од друга преносимо у целости, а поред емотивне поруке могу се видети и две фотографије на којима је Матеј Периш. На првој је Матеј, његов пријатељ са друштвом на броду, док су на другој фотографији њих двојица.

 

 

- А где си сине? - Овако би почео сваки наш разговор када би се видели и чули. Додуше, ја сам био син разметни, а ти изгубљени иако си сада заувек пронађен. Отишао си у свом смеру, баш као на овој слици где гледамо свако у свом правцу, били на истоим броду, курису и истој таласној дужини То нам не може нико узети, као ни оних 100 миља сваки дан, 100 излета, 100 жена, ма свега 100 брате! Пита ме твој стари прекјуче какав си био, шта си хтео... Ево на свим пољима и плановима си ишао 100 на сат, али ништа мање и у осећањима, пријатељству, скромности, неискварености... Ајде нећу те пуно "гратат", само сам хтио рећи да ћу се молити за тебе, а ти ми буди заговорник горе да се сретнемо опет, па да надокнадимо како само ми знамо! Волим те бураз - стоји у писму које је објавила ова група.

Фото: МУП

 

Подсећања ради, Матеј Периш је нестао ноћ уочи Нове године у Београду, а према реконструкцији коју је објавио МУП Србије само неколико дана након његовог нестанка могло се видети да се младић приближава реци Сави.

Опсежна потрага трајала је пуних 139 дана када је његово тело нађено испод моста код понтона на Ади хуји. ДНК анализом утврђено је да је то младић из Сплита. Његов ковчег био је изложен у цркви Св. Анте у Београду где су се Београђани опростили од њега, а у понедељак је била сахрана у кругу најуже породице и пријатеља у Сплиту.

Фото: принтскрин Фејсбук/Matej Peris/Dalmacija Danas

 

Након неколико сати у Луци Сплит Матејеви пријатељи направили су му испраћај на мору бродовима, једрилицом, упаљеним бакљама и песмом, па су га на тај начин и његови Сплићани испратили.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Опроштај Београђана од Матеј Периша

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".