Тих година Југославија је лудела за њом. Тајчи је имала само 21 годину и на први поглед све што једној младој жени треба. Али... Живот је далеко од оног како га други виде...

"Бавим се музиком од четврте године, то није био успех преко ноћи, мени је то била нуспојава. Са 17 година сам са песмом "Ноћ од кристала" победила на Загребачком фестивалу, била сам свуда, што је био логичан наставак тог мог уложеног рада, а мој циљ је био да се бавим музиком и кроз њу створим нешто лепо, да људима улепшам дан...

Као 19-годишњака нисам била спремна на толику славу, али тај осећај... То није била регуларна слава, у том тренутку нисам имала алате нити менталну подршку, нити неког ко би ми око тог помогао," објашњава Тајчи, па додаје "није ми жао што сам отишла, свака коцкица се посложила".

"Имала сам доста тешких ствари кроз које сам прошла, пре те славе," рекла је Тајчи. Зринко Тутић јој је тада био менаџер који ју је покушавао одговорити од те одлуке.

"То ми је било тешко, отишла сам јер нисам знала на који начин да функционишем, моја неспособност да будем емотивно, ментално духовно здрава," додајући како се тада није говорило о булимији, анксиозности, депресији већ су јој људи говорили "лења си", "незахвална"...

"Као друштво нисмо били довољно освештени око менталних проблема. У једном тренутку сам зажелела да све то престане. Имала сам озбиљније суицидалне мисли или ћу спасити свој живот или ћу отићи у дрогу," признаје Тајчи.

"Отац и мајка су ми дали сигурност да се могу вратити и то ми је дало слободно и храброст да се снађем у Њујорку," додајући како јој је то помогло да изгуби его, а добије самопоуздање.

Фото: Анђела Стевановић Живковић

 

 

Након пет година у Њујорку, преселила се у Лос Анђелес да игра у представи, где је упознала покојног супруга Метјуа, који је тада био филмски продуцент с којим је била у браку 17 година, а заједно имају три сина.

"То је било тешко, јер ми је тата исто оболео од рака мозга, кад је био болестан Метју је био уз мене, месец дана пре него што је мој супруг преминуо имала сам један тренутак кад сам отпустила тај страх, месец дана након тог мог смирења, Метју је оболео," рекла је Тајчи, додајући како живот иде даље, иако нисмо с најмилијима.

Депресија ју мучила од 17. године, а говорећи о депресији водитељка ју је питала да ли је током лечења депресије проговорила и о свом искуству силовања.

"Да, моја депресија... ја сам је почела лечити тек кад се испољила прилично бурним крахом," рекла је Тајчи и наставила:

"Након татине смрти, 2007. године сам почела лечити депресију, али требало ми је неколико година терапије да спознаја око тога шта ми се догодило изађе напоље, јер то је толики табу и ми жене не желимо разговарати о томе, не желимо признати да нам се то догодило. Ми и не знамо да ли нам се то догодило или смо ми то тражиле или је то било нормално," изјавила је Татјана.

"Једна жена, дошла ми је и узела ме за руке, привила се скроз уз мене и шапнула: "Била сам силована у 17. години. Никоме никад нисам рекла. Ти си прва особа"," рекла је Тајчи и додала да је тада знала да жели проговорити о томе, у случају да постоји неко са 17, 27 година ко нема снаге проговорити о томе.