Најелитније европско кошаркашко такмичње испрва је изрекло казну екипи из Каунаса од 9.000 евра, али се Жалгирис на то жалио и добио троструко смањење казне.

Када је Евролига изрекла казну, навијачи литванског клуба су скупили 6.607 евра и проследили на рачун клуба. Како ће Жалгирис морати да уплати само 3000 евра, остатак новца биће прослеђен организацији "Плаво-жуто", која подржава Украјину од 2014. године.

Жалгирис није негирао чињеницу да су навијачи тог тима погрдно скандирали, али су рекли да инциденти нису били толико тешки како се представља. Уз то су дали аргументе због којих би требало да се подржава Украјина у сукобу са Русијом.

Подсетимо, кошаркаши црвено-белих су пре почетка меча одбили да носе заставу украјина на којој је било исписано "stop wаr", а то је разбеснило домаће навијаче, па су почели са вређањем Србије. Звезда је била једини гостујући тим који је одбио да држи тај банер.

Фото: Принтскрин

 

Литванци су скандирали "F**k you Serbia" и због тога је Евролига прво покренула дисциплински поступак, а затим и казнила литвански тим.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".