На хрватском порталу Вечерњи.хр објављен је текст под насловом "Је ли Милановић човјек Кремља или само брани хрватске националне интересе? Одговор је сада јасан", у којем се анализира ситуација на хрватској политичкој сцени, и ставови хрватског председника.

Већ у уводним редовима наводи се да политички неистомишљеници оцењују да је Милановић "играч Кремља", и додаје се да тренутно постоји неусаглашеност у хрватској политици.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Из владајућих редова, или од њихове гарде, на Милановића се упире прстом да је он "играч Кремља" у хрватској политици. Дао је неколико изјава, нешто друкчијих од Пленковићевих, а у питању уласка Финске и Шведске у НАТО поставио се као заштитник Хрвата из БиХ, да провери удаљеност између Скандинавије и Балкана. Да ли је то довољно да хрватском пријатељу Виктору Орбану одузме ореол највећег путиновца међу европским државницима? - пише у уводу текста, у чијем се наставку даје суд да "под притиском рата у Украјини хрватска политика пуца по шавовима и открива нове пукотине кроз које цури ауторитет државе".

Фото: Вечерњи.хр принтскрин

 

- Није први пут да се две половине Хрватске не слажу ни око тога окреће ли се земаљска кугла од запада према истоку или у обрнутом смеру. Уз велику европску кризу, ствара се лош утисак да једно хрватско брдо нагиње Русима, а да је друго без остатка на страни Украјине. Кад би у том двогласју ишта било шаљиво, могло би се рећи да ће Хрватска на крају бити на победничкој страни, како год се тај несрећни рат завршио - пише Вечерњи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".