Краљица рока која је могла да има сјајну каријеру Маргита Стефановић Маги, преминула је 18.септембра 2002. године. Маргита није била класичан тип девојке, изгледала је помало мистично, девојка дуге црне косе и дубоких, тамних очију, заштитно лице култног бенда Екатарина Велика (ЕКВ), "анђео на клавијатурама", црна принцеза југословенског новог таласа рока.

 

 

Таленат за музику је показала у средњој школи, али је врло брзо одустала од класичне музике и кренула да истражује београдску "ундергроунд сцену". Присуствовала је концерту тек основаног бенда Милана Младеновића који се тада звао Катарина ИИ, а у пролеће 1982. Маргита је упознала чланове "Електричног оргазма" преко којих је дошла и до Младеновића.

Чланови групе ''Екатарина Велика'' 1986. године издају албум "С ветром уз лице". Овај албум био је знатно успешнији од претходна два, донео је хитове као што су "Буди сам на улици", "Ти си сав мој бол", "Као да је било некад", "Новац у рукама", "Стваран свет око мене". Следећи албуми које су објавили "Само пар година за нас" и "Дум дум" синоним су за наговештај тужне судбине чланова групе и распад. Чланови ЕКВ-а одувек су експериментирали са дрогом, а временом је њихово експериментирање прерасло у велику зависност.

 

 

После распада групе ''Екатарина Велика'' Маргита је наставила да корача кроз музички свет, али то није било на оном нивоу као кад је постојала група. Маргитина зависност од дрога постала је још озбиљнија након што јој је 1996. умро отац. Маргита је продала породични стан, купила два мања и с преосталим новцем отпутовала у Индију. Неуспешно се трудила да се излечи од зависности. Након повратка у Београд продала је оба стана и потрошила остатак новца и завршила на улици као бескућница.

Певачица је последње дане живота  заборављена, живела је у јаду и беди као бескућница у једној гаражи на Вождовцу. Њен живот завршио се 18. септембра 2002. у клиници за заразне болести. Имала је само 43 године.

 

 

(Курир.рс/Објектив)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".