Једна од најзанимљивијих чињеница заправо и јесте да је у замку живела Марија Тереза, која је крајем 17. века често боравила у њему.


Ебенфурт је замак надоак Беча у коме је певачица Драгана Мирковић нашла оазу мира. Дворац у потпуности није реновиран баш из разлога што је певачица желела да све буде аутентично, и да остави најлепше чари свега тога. Драгана свој приватни живот не ескпонира јавно, али није одолела да покаже историјско здање, на које је веома поносна.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

Ентеријер дворца су она и њен супруг Тони заједно сређивали, а одабиром намештаја се, углавном, он бавио. Уникатне предмете су углавном куповали у Италији, али нису бирали одређени мотив или тему, већ оно што им се допадало у одређеном тренутку.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

Певачица је посебно је поносна на купатило које је комплетно украшено Сваровски кристалима, са античким мотивима, Версаче комода даје посебну ноту свему томе.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

Дворац поседује балску дворану, где певачица и њена породица организују породичне прославе, а ради се и на музеју, у склопу имања, који ће погодите шта, ускоро бити отворен за посетиоце.

Говорећи о својој луксузној некретнини, Драгана је једном приликом истакла да не зна коклико је соба у њеном дому, али је познато да дворац има чак 235 прозора.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

- Не знам тачно, али има их много. Ту су и огромне сале које заузимају читаво крило, а неке чак и два. На другом спрату, у делу замка у којем планирамо да живимо, налази се велика балска дворана. Део првог спрата желимо да претворимо у музеј и отворимо за посетиоце и школске екскурзије, али не намеравамо да наплаћујемо улаз. Неопходна је и рестаурација слике на плафону, што захтева време, за шта ће бити задужени прави уметници - рекла је Драгана једном приликом.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

Посебан Драганин кутак јесте галерија у којој се налазе све успомене које је стекла током каријере, од награда до поклона фанова, што за њу има посебну сентименталну вредност.

Фото: Принтскрин/Инстаграм/dragana_mirkovic

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".