Један од јунака Миланове шампионске сезоне је свакако и легендарни Златан Ибрахимовић. У свом првом мандату у клубу Ибрахимовић се окитио шампионском титулом, а то је поновио и сада, десет година касније. 

Овај четрдесетогодишњак је прва звезда овог тима и са осам постигнутих погодатка помогао је да се наслов државног првака врати у Милано, на стадион Сан Сиро. 

Да је прави лидер тима, Ибрахимовић је показао и у свлачионици након освјања титуле. Легендарни Швеђанин је око себе окупио саиграче и затражио да саслушају шта ће рећи. 

На самом почетку говора истакао је да неће причати о свом опроштају, а потом се захвалио саиграчима и руководству. 

- Сви се скупите. Смирите се, момци. Нећу се опростити од вас. Од првог дана откако сам стигао, мало ко је веровао у нас, али кад смо схватили да је потребно да се жртвујемо, боримо, верујемо и радимо, кад се то догодило, постали смо тим. А екипа може остварити оно што смо ми направили. Сад смо прваци Италије - рекао је Ибрахимовић.

- Поносан сам на све. Сад ми направите услугу и славите попут шампиона јер Милану не припада само Милано, њему припада Италија - рекао је популарни Ибра и, на велико одушевљење саиграча, оборио сто. 

Након овог потеза, почиње право славље у свлачионици Милана. 

Иначе, Ибрахимовић би требало ускоро да донесе одлуку да ли наставља каријеру или ће након шампионске каријере у пензију. Признао је да осећа страх зато што се ближи крај.

- Наставићу да играм фудбал ако се физички будем осећао добро. Одлуку ћу донети ускоро. Имао сам много физичких проблема, али ћу ипак ускоро донети одлуку - изјавио је Ибрахимовић.

Такође, Швеђанин је овај трофеј посветио свом недавно преминулом агенту Мино Рајоли. 

- Ова титула је за Рајолу, ово је први трофеј који сам освојио, а да он није поред мене - закључио је Златан. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".