Стручњацињи Том Грифитс и Бајн Кристијан, аутори књиге “Алгоритми за живот: компјутерска наука о људским одлукама”, саветују да је 26. година живота најбоља за склопање брака. Такође, веза или брак дуже ће трајати ако у тај пут упловимо са 26. година. 

Фото: Профимедиа

 

Како пише Мирор, истраживање Тома и бајна каже да када испуните 37 посто неког животног циља, успели сте да дотакнете одличну тачку за извршавање свог плана; односно - ако просечна особа своју бољу половину тражи између 18. и 40. године, тада је идеална доб 26 година јер је до тада прошло 37 посто од укупног времена трагања за партнером.

Према  тврдњама стручњака, ако имате мање или више од 26 година, стално ћете долазити у сукобе са својим партнером и веза једноставно неће успети.

Наравно, правило од 37 посто није за све исто и не мора да буде тачно 100%. Како сазревамо, тако се мењају и наши укуси између 18. и 40. године живота и можда у неком тренутку почнемо да тражимо нешто другачије.

Николас Х. Волфингер, социолог са Универзитета у Јути се ипак противи овој теорији, пошто је у јулу 2015. открио да је најбоље доба за ступање у брак између 28. и 32. године, што је више од 45 посто од укупног времена трагања за партнером. На тај начин, смањује се могућност да дође до развода.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".