Валенсија је голом Гомеза и аутоголом Арауха победила екипу Селте, али резултат је на овом мечу био у другом плану. Фудбалска јавност остала је шокирана када је видела да се утакмица игра пред празним трибинама.

Многим гледаоцима није било јасно шта се дешава, зашто је Местаља празна, као и одакле се чује бука која се чула у директном преносу. 

Ипак, сада су се појавиле информације о овом догађају. Наиме, испред Местаље било је више од 10.000 навијача који су навијали током целе утакмице, али су одбијали да уђу на трибине свог стадиона.

На овај начин, они су исказали протест против власника клуба, сингапурског бизнисмена Питера Лима од којег већ годинама траже да напусти клуб. 

Популарни шишмиши су ову сезону завршили на деветом месту у шпанском шампионату. На тај начин, фудбалери Валенсије су остали без трофеја, али и пласмана у европска такмичења наредне сезоне.

Навијачи су својим потезом јасно ставили до знања да су незадовољни овосезонским резултатом.

Корисници друштвених мрежа су подељени око оваквог начина испољавања незадвољоства. Док једни сматрају да треба дати подршку клубу без обзира на постигнуте резултате, други су одушевљени начином на који се навијачи шпанског клуба боре против власника који не жели да напусти клуб иако су резултати из године у годину све лошији. 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".