Помогла му је пријатељица Лиз, и трагајући по документацији и књигама венчаних, нашли су да прстен припада Дороти Никол из Броти Ферија, која сада има 82. године и која је била венчана за Ендрјуа Никола.

На Фејсбуку су успели да дођу до Доротине ћерке Хилари и прстен, који је нестао 1987. године, враћен је власници.

Дороти је прстен одмах однела локалном златару који је заменио камен и очистио га, а сада је одушевљена што је прстен опет код ње.

- Када ми је Хилари рекла да ју је неко позвао и рекао да је пронашао мој веренички прстен, помислила сам да то не може бити могуће. Нисам очекивала да ћу га икада поново видети пошто је украден. Али, сада знам да је то мој прстен по гравурама, а златар га је савршено очистио - рекла је узбуђено Дороти.

Фото: Профимедиа

 

 

Прстен су иначе украли разбојници који су опљачкали дом Никол и Ендрјуа 1987. године док су били у позоришту. Иако су пријавили крађу, полиција никада није открила идентитет лопова.

Дороти је рекла да је њен супруг умро пре четири године и да би волела да и он зна да јој је прстен коначно враћен, посебно због тога што су се верили док је он још био студент, а прстен је купио од студентског хонорарног посла.

 

Џорџ Тејлор који је пронашао прстен каже да је срећан што је прича добила овакав епилог. Он је, иначе, ватрогасац у пензији и бави се редовним прегледом песка плаже Карности. Ово му није први пут да учествује у враћању изгубљених или украдених предмета.

Године 2015. предао је Алекс Џонс веренички прстен њеног оца, и то 43 године након што је изгубљен на песку плаже коју свакодневно "пречешљава" детектором метала.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".