Тако је недавно једна анонимна жена у Фејбук групи обожавалаца британске краљице чишћења Мисис хинч кориснике питала како да се најлакше реши досадних мува, а они су поделили згодан савет. Да би се остварио, потребне су три ствари које вероатно имате код куће.

- Упомоћ! Муве! Недавно смо се преселили у кућу са стакленим кровом и ово нам је прво лето које ту проводимо тако да још немамо искуства, а имамо веома много мува и великих пчела - написала је она и брзо добила неколико одговора међу којима најпопуларнији каже да је све што треба мало воде, неколико новчића и врећица која се може да се затвори.

ФОТО: Архива

 

 

- Ставите неколико новчића у прозирну врећицу с водом и негде је обесите и муве ће се клонити тог простора - написао је један корисник који каже да је управо то учинио у свом врту који је иначе пун мува, а до сада је видео само једну.

- Ја сам ставила бакрени новчић на лајсне свих врата која држим отворена; и немам појма зашто их то тера, али дефинитивно делује - додала је једна корисница.

Делује ли стварно трик с новчићима и зашто?

- Вода и новчићи у кесици стварају призму која рефлектује боје, а такође проектује и слику воде - објаснила је једна корисница и додала да "због свог сложеног вида муве ствари виде другачије; кесице с водом им изгледају велико па их се клоне, а избегаваће и спектар боја које стварају новчићи у врећици", преноси британски Сан.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".