Реагујући на изјаву хрватског председника Зорана Милановића, министар наводи да Србија дубоко верује да сваки ратни злочинац мора бити процесуиран и да је то у потпуности у складу не само са европским вредностима, већ да је то нормално у цивилизованом свету.

Милановић је,наиме, данас поводом оптужнице српског Тужилаштва за ратне злочине против четворице хрватских пилота рекао да Србија уништава саму себе и директно крши своје обавезе из приступног оквира, а на то Стефановић поручује да "бомбардовање избеглица не може да буде нормално ни у једном делу света, без обзира да ли су га починили пилоти земље која је данас чланица Европске уније".

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

- Ратни злочин је злочин и ништа вам не даје право на њега, нити вас од њега аболира, били ви Хрватска или било која друга земља. И очигледно је да Хрватска не жели и не намерава да се суочи са злочинима, које су починили људи из њених редова, и то колико видим не само са онима у Олуји - навео је Стефановић.

Каже и да председник Хрватске у 21. веку "оправдава бомбардовање Србије у време Хитлера и подстиче повампирење фашистичких идеја што је више него монструозно и довољно говори само за себе".

- Говори да се до данас нису суочили ни са чињеницом да ће нацистичка НДХ заувек остати позната не само по покушајима истребљења српског народа, већ и по концентрационим логорима за децу, јединим у Европи - закључио је српски министар одбране.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".