Секретаријат за јавни превоз ће сутра пустити у рад нови систем за информисање путника путем валидатора у возилима јавног градског превоза на територији града Београда, а он се односи на обавештавање путника о изменама траса линија због извођења радова, одржавања манифестација и других активности које утичу на промену трасе линија јавног градског превоза, саопштено је из овог Секретаријата.

Како наводе даље, корисницима јавног превоза на валидаторима у возилу биће доступна информација о изменама на траси линије којом се превозе, као и адреса интернет странице Секретаријата за јавни превоз са актуелним режимским изменама на ком се налазе детаљне информације о промени на трасама линија.

За брз и једноставан приступ информацијама о свим актуелним изменама траса линија на валидаторима ће бити доступан и QР код чијим скенирање путем мобилног телефона корисници приступају сајту Секретаријата за јавни превоз.

На фотографији испод приказан је начин употребе и скенирања QР кода.

Фото: Принтскрин/Бгпревоз.рс

 

 

Дакле, како је објашњено на графичком приказу, процедура ја врло једноставна и има само три корака:

1) Прислоните мобилни телефон на валидатор
2) Мобилним телефоном скенирајте QR код
3) Скенирањем кода омобућава се приступ сајту Секретаријата за јавни превоз са детаљним инфомрацијама о актуелним изменама траса линија јавног превоза

"Дигитализација система јавног превоза је један од кључних пројеката за даљи развој и унапређење, која за циљ има пружање што квалитетније услуге корисницима јавног превоза. Планови Секретаријата за јавни превоз у наредном периоду су у директној вези са даљим развојем ових система", закључује се у саопштењу Секретаријата за јавни превоз.

(МОНДО)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".