- Човек који изгуби некога као што сам ја изгубио свог Матеја има само једну наду, а то је да му буде што ближе. То ће се једном догодити, ја не знам када, али ће се догодити. Моје мисли и моји погледи увек ће тражити мог сина и увек ћу хтети да му будем што ближе. Ми морамо да наставимо да живимо овде на земљи до неког новог сусрета - рекао је Ненад Периш, који се данас послеподне јавио из Београда, након што је у ноћи између среде и четвртка стигао у српску престоницу, где је након 139 дана потраге пронађено тело његовог сина Матеја.,

Иако тешког гласа још увек довољно јак и храбар да издржи све недаће које су задесиле њега и његову породицу Ненад Периш је упутио јавности молбу.

Фото: П. Милошевић

 

- Оно што ја желим, желим у договору са својом породицом и мајком мога сина, да обавестим јавност како ће сахрана нашег Матеја бити тиха у кругу најуже породице и родбине. Сви они који буду желели могу у свом срцу и својој души да се опросте од нашег Матеја. Стога молим јавност да испоштује ову нашу жељу да се с достојанством, у кругу породице опростимо од нашег Матеја. Молим да људи и јавност то схвате и унапред им захваљујем на разумевању. Ја лично не одбијам никакво саосећање ни од кога, али једноставно желим да будем у миру и у миру се опростим од свога сина - истакнуо је Ненад Периш.

Периш је посебно истакнуо како захваљује свима онима који су протекла четири ипо месеца, односно 139 дана до проналаска тела живели и саосећали с његовом породицом.

Фото: П. Милошевић

 

- Још једном хвала МУП-у Србије који је одрадио огроман посао. Хвала МУП-у РХ, као и МУП-у БиХ, који је такође одрадио део послова. Хвала свим познатим и непознатим људима који су мени и породици изражавали подршку. Хвала медијима, грађанима Србије и Београда, свештеницима а који су ми били од немерљиве помоћи, мојим Сплићанима, Блаженку Бобану, жупану Сплитско-далматинске жупаније, свим становницима РХ који су ми слали поруке подршке. Једно велико хвала Влади РХ, а посебно премијеру Андреју Пленковићу који ми је давао подршку, када је год то могао и који ме у среду, након проналаска тела и назвао - рекао је Ненад Периш.

Сутра послеподне у цркви Св. Анте у Београду биће изложено тело Матеја Периша, а данас се Ненад у Београду између осталог сусрео и апостолским нунцијем у Србији.

Фото: МУП

 

- Колико год ја нисам у протеклом периоду хтео да признам и прихвам да би овакав епилог могао да се догоди, јер је нада увек била присутна у мојим размишљањима, толико човек ипак негде у дубини своје душе мора да покуша да се припреми да би исход могао да буде овако трагичан. Поготово због чињенице да је од Матејевог нестанка прошло толико времена. Међутим, ништа човека на овакву вест не може да припреми. Данашњи дан је био најгори дан у мом животу, а нада је остала негде као мехур у ваздуху. Јутрос сам био у МУП-у Србије, где су били и представници МУП-а РХ и људи су ми рекли како је нажалост потврђено да се ради о телу мога сина. Срушио ми се свет. Радници МУП-а Србије и РХ изразили су ми саучешће. Након тога сам се видео са "мојим" београдским свештеницима, оцем надбискупом и папинским нунцијем у Београду. Разговарао сам с њим и тај разговор ми је од немерљиве користи. Ето, то је крај за мене и Матеја овде у Београду и свога сина враћам кући, у његов Сплит - тужним гласом, плачући нам је рекао Ненад Периш.

(Слободна далмација)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".